Bedrijven

Waarom zouden bedrijven gebruikmaken van op Duurzame energie?

Voordelen van zonnepanelen:

Lager energielabel

Door de plaatsing van zonnepanelen verlaag je de Energie-Index van je bedrijfspand. De Energie-Index bepaalt welk energielabel het pand heeft. Hoe lager het cijfer, hoe beter je energielabel. Vanaf 2023 moet elk kantoor groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. Zonnepanelen zijn dus een goede manier om je bedrijfspand energiezuinig te maken


Lucratieve investering

Zonnepanelen zijn een investering op de lange termijn. De zonnepanelen verdienen zichzelf na een aantal jaar terug. Daarna begint het oogsten pas echt, want zonnepanelen gaan zo'n 30 jaar mee.

Wek je in de zomer meer energie op dan je gebruikt? Dan kan je dit verrekenen met je hogere verbruik in andere seizoenen. Dit heet salderen en is onderdeel van zonnestroomopslag van energieleveranciers. Voorwaarde is wel dat je voor je zonnepanelen een kleinverbruikersaansluiting hebt van maximaal 3x80 ampère.

De Salderingsregeling

De huidige regeling loopt tot 1 januari 2025 en wordt stapsgewijs afgebouwd tot de vergoeding stopt in 2031 (voor wat ons nu bekend is).


Aantrekkelijke regelingen

Er zijn verschillende subsidies voor de aanschaf van zonnepanelen en het opwekken van zonneenergie. Daarnaast kun je als ondernemer de btw over de kosten van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst.

Ook kunnen ondernemers in een aantal gevallen gebruik maken van de EnergieInvesteringsaftrek (EIA). Daarmee kun je 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.

EnergieInvesteringsaftrek (EIA)

De voorwaarden:

  • U meldt de investering op tijd: de hoofdregel is binnen 3 maanden nadat u de investeringsverplichting voor het bedrijfsmiddel bent aangegaan.
  • U bent ondernemer in Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten of een van de BES-eilanden (Bonaire, Sint Eustatius en Saba). De regeling is niet voor particulieren.
  • U betaalt inkomsten- of vennootschapsbelasting.
  • U doet een investering in een bedrijfsmiddel dat op de Energielijst staat.
  • Het bedrijfsmiddel voldoet aan de eisen van de Energielijst.
  • Het meldingsbedrag voor aangegane verplichtingen en gemaakte voortbrengingskosten samen is per melding ten minste € 2.500.
  • Het maximale meldingsbedrag per kalenderjaar per bedrijf is maximaal € 126 miljoen.
  • Indien nodig levert u een bewijs aan van de vereiste vergunningen en certificaten.
  • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt.


klik op de knop hier onder voor meer informatie over subsidies op uw bedrijfspand voor zonnepanelen